miercuri, 4 noiembrie 2020

Annick de Souzenelle : Izolarea - o invitație la o întoarcere către sine (sinele în sens jungian)


Izolarea(confinement) a fost uneori descrisă ca oportunitatea unei conștientizări ... A jucat ea cu adevărat acest rol, după Dvs?

Poate că a acționat ca un remediu pentru starea noastră de inconștiență: cea de-a noua plagă a Egiptului - întunericul - este faptul că „nimeni nu s-a putut ridica de la locul său”, fiecare fiind constrâns să meargă spre sine, pentru a se supune invitației divine făcută lui Avraam, „Du-te către tine”.

Este semnificativ faptul că acest cuvânt divin „Lekh lekha” (pronunțat ler lera) în ebraică a fost tradus până astăzi printr-o redundanță: „Du-te, pleacă din țara ta ...” (Gen 12, 1), invitându-l pe viitorul patriarh să se angajeze într-o călătorie exterioară! Puteți vedea în această nouă traducere a acestui text, pe care o facem, un aspect al acestei întoarceri care ne cuprinde astăzi.
Izolarea este o invitație foarte explicită la această întoarcere către sine – înțeleg sinele jungian - redat în ebraică prin „sămânța divină“ fondatoare a tuturor ființelor umane; dar ea nu a început să germineze deloc până astăzi, atât de mult este înăbușită de această lume animală care ne populează inconștientul.
[...]

A lua în considerare, așa cum faceți,  evenimentele actuale, în lumina plăgilor din Egipt,
ca pe o ocazie de conștientizare, oferă, după dumneavoastră, indicații cu privire la
buna politică de sănătate de implementat?

Atingeți aici, cred, miezul problemei, dar aceasta ar necesita ieșirea din logica noastră binară care încă prezidează viața colectivă, sclavă a calității sale animale, unde adversarul este simțit ca dușmanul de doborât, pentru a da loc logicii ternare în care adversarul este privit ca o forță străină până acum, dar care se propune ca element de integrare -
dar aceasta necesită verticalizarea ființei și adoptarea unei noi paradigme.

Exemplul ne este dat în Biblie prin lupta lui Iacov cu îngerul.
Iacov nu luptă împotriva unui dușman, ci cu un adversar purtător al unui mesaj de integrat.

O lectură esențialmente spirituală sau filosofică a evenimentelor nu riscă, oare, să
trezească scepticismul? De ce utilitate poate fi ea, în special pentru bolnavi și apropiații lor?

Această lectură este mai concretă decât ați putea crede.
Omul acestor secole din urmă a separat materia de spirit, făcând din ele doi străini unul față celălalt! Și aici e drama. Misticii au văzut întotdeauna - mă gândesc la Ibn Arabi în special – o străpungere a materiei spre spirit în traversarea lumilor angelice; iar întruparea lui Hristos este o coborâre a Duhului în materie și într-un corp care s-a sustras materiei atunci când Hristos a considerat că este necesar.
Nu există nici o discontinuitate a materiei și a spiritului, ceea ce fizicienii cuantici tocmai au confirmat astăzi.
Fiecare celulă a corpului este încărcată cu informație din întreg corpul.
Am avut dovezi în acest sens cu oaia Dolly, dar ea nu a putut să refacă decât animalul.
Un părinte Pio, la sfârșitul vieții sale, s-a ascuns în corpul său animal, dar a venit să viziteze alți sfinți în corpul său spiritualizat. Iar Sfântul Serafim de Sarov a fost transfigurat în fața unui martor, Motovilov, care a relatat acest lucru și aceasta în secolul trecut. Am cunoscut un prieten al lui Motovilov.
Dar corpul nostru, oricât de animal ar fi, se supune acestei legi.

Căci sistemul nostru imunitar, însărcinat cu apărarea corpului, nu este un ucigaș de inamici,
microbi, viruși sau alte persoane. El își mobilizează mica sa armată care, la ordinul său, înconjoară adversarul, îl fagocitează, îl integrează și îl face al său, astfel încât acest străin, recunoscut ca al său, îmbogățește organismul și face ca persoana să crească, deoarece energia integrată este informație.
Nu pot detalia aici ceea ce am încercat să clarific în capitolul patru al cărții mele Le Seigneur et le Satan.
Fragmente traduse în românește din această carte pot fi cititte aici:  http://ceruldinnoi.ro/pages/Annick_Souzenelle_Seigneur_et_Satan.htm
Fragmente din cartea sa Va vers toi traduse în românește pot fi citite aici: http://ceruldinnoi.ro/pages/Annick_Souzenelle_Va_vers_toi.htm

Singurul lucru pe care îl pot afirma, împreună cu misticii, dar și cu fizicienii cuantici,
este realitatea spirituală a materiei foarte concretă care este corpul nostru.
Există o altă atingere care este de ordinul senzației și al experienței. Este ceva foarte concret, nu are nimic în sine din vreo elucubrație intelectuală sau spirituală.
Corpul nostru material este spiritual.

Annick de Souzenelle
Extras din articolul „Dezvăluire” publicat în revista „Sources” nr. 49 iulie-august-septembrie 2020

Sursa: articolul în franceză aici: https://arigah.com/